Charlotte Gainsbourg je podelila video za pesmu "Deadly Valentine"

Charlotte Gainsbourg je najavila novi album "Rest", koji je dugočekivani naslednik albuma "IRM" iz 2010.godine, na kome je sarađivala sa Beckom. Album izlazi 17.novembra za izdavačku kuću Because Music

Sada je podelila još jednu pesmu sa albuma "Deadly Valentine" i video koji je sama režirala. Sa njom u ovom video spotu pojavljuje se Dev Hynes (Blood Orange). Video prati roamntičnu vezu od detinjstva do starosti, u kome Gainsbourg i Hynes, glume odrasle verzije glavnih karaktera, dok drugi glumci ih glume u ostalim životnim dobima. Ćerke Charlotte Gainsbourg igraju njen karakter u mlađem životnom dobu.

Gainsbourg je izjavila "Svako video dolazi iz ličnih ideja. Ova pesma meša venčane zavete sa offbeat tonom. Želela sam da izrazim ideju o vezi koja traje ceo život, par koji trči ka crkvi, od detinjstva do starosti, put koji traje ceo životni vek. Zamlila sam svog prijatelja Dev Hynesa da glumi mog partnera, i on je pristao. Bilo je veoma zabavno tražiti mlađe i starije verzije nas samih. Što se mene tiče, sve što mi je bilo potrebno imala sam kod kuće (uz njihov pristanak naravno. Skoro da sam pitala i svoju majku, ali se na kraju nisam usudila..."

Sa ovog albuma Charlotte je podelila već naslovnu pesmu "Rest", kao i kratak insert iz video spota koji je sama režirala i na  kome je sarađivala sa Guy-Manuel de Homem-Christom (Daft Punk). Album je producirao SebastiAn i na albumu su gostovali Paul McCartneyOwen PallettConan Mockasin i drugi.

Paul McCartney je komponovao i napisao pesmu "Songbird in a Cage". U izjavi za medije stoji da su Gainsbourg i SebastiAn bili inspirisani muzikom Giorigoa Morodera kao i muzikom iz raznih filmova, najviše muzikom Pinoa Donaggioa iz horor klasika "Carrie" Briana De Palme, Gerogesa Delaruea iz remek delo novog talasa "Le Mepris" Jean-Luc Godarda, kao i "The Shining" Stanley Kubricka i "Rebecca" Alfreda Hitchcocka.