Dan Auerbach i Robert Finlay komponovali soundtrack za grafičku novelu

Z2 Comics, Dan Auerbach (The Black Keys) i poznati bluz muzičar Robert Finlay sarađivali su zajedno an intrigantnoj grafičkoj noveli "Murder Ballads". Radnja je vezana za muzičkog producenta Nate Theodora koji otkriva tragični country blues duo koji čine Donny i Marvell Fontweathers, a Auerbach i Finlay su snimili seriju blues melodija ekskluzivno za soundtrack za ovu grafičku novelu.

Grafička novela koristi priču o brači Fontweather kako bi zaronila dublje u mračnu stranu istorije američke muzike, a muzika koju su Auerbach i Finlay komponovali u potpunosti odgovara atmosferi ove novele. Kada Nate Theodore prvi put čuje braću Fontweather oni sviraju obradu pesme "In the Pines" Lead Bellyja, pa su samim tim Auerbach i Finlay obradili ovu legendarnu pesmu uz još četiri originalne kompozicije.

Gabe Soria je napisao "Murder Ballads" dok su grafički deo uradili Paul Reinwand i Christopher Hunt, a Soria je ponudio Auerbachu saradnju. 

"Gabe Soria je moj dobar prijatelj i bilo je odlično čuti koncept ovog projekta i napisati odgovarajuće pesme. Saradnja sa Robert Finlayjem je bila neverovatna. Ako mene pitate, on je najveći živi soul pevač" izjavio je Dan Auerbach

 

 

Preporuka