Divlje svinje i Sprž na osmom novosadskom Pozitivnom koncertu

Osmi novosadski Pozitivan koncert biće održan 1. decembra 2019. u Shamrock baru. Ove godine sviraće novosadski pank rok bend Divlje svinje i mladi šabački trio Sprž, a ulaz je besplatan.
Pozitivan koncert u Novom Sadu organizuje Udruženje Prevent u saradnji sa Udruženjem Remiks i Shamrock barom, a uz podršku Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada u sklopu kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv Side. Kao i prethodnih godina jedan od ciljeva kampanje je obezbeđivanje novogodišnjih paketića za decu koja žive sa HIV-om u saradnji sa društveno-odgovornim kompanijama iz Novog Sada.

Divlje svinje su pank rok bend iz Novog Sada. Debi album objavili su 2018. godine za "Metropolis music". Zvuk je zasnovan na old school panko, a tekstovi se bave pojavama u našem drustvu, mentalitetom ljudi, kao i politikom koja je u značajnoj meri  uticala na naše živote. Pored niza klupskih nastupa beleže i nastupe na festivalima kao što su: PDF u Bačkoj Palanci, ZET fest (Janjske Otoke), Ispitni rok u Novom Sadu, Bitola otvoren grad- Makedonija, 48 sati Jegričke kao i nastup u Studiju 6 Radio Beograda. Snimili su spotove za pesme "Ne gledajte televiziju", "Spontano okupljanje" i "Ustani", a trenutno je aktuelan novi spot za pesmu "Bahatost".
Spot "Bahatost" : 

Sprž je pank rok bend iz Šapca. Osnovan je krajem 2011. godine. Nastupao je na Šabačkom letnjem festivalu i Uskršnjem rok maratonu po četiri puta, Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Rumi i okolnim gradovima više puta i na dosta svirki po klubovima. Izdao je promotivni singl sa pesmama ''Bori se!'' i ''Nema vremena za bežanje". U 2016. godini se plasirao u finale Bunt Rock Festivala (najboljih 10 bendova u Srbiji). Takođe, dobio je priznanje Stereo Art Magazina za jedan od najznačajnijih demo bendova iz regiona koji su obeležili 2016. godinu. U januaru 2018. bend objavljuje svoje prvo EP izdanje od 5 pesama. 
Sprž, "Novo vreme": 

 

Foto: Andrea Magazin

Preporuka