Django Django najavili novi album

Django Django su najavili novi album Glowing in the Dark i podelili video za naslovnu pesmu. Glowing in the Dark bi trebao izaći 12. februara 2021. godine za izdavačku kuću Because Music. Na jednoj od pesama gostuje Charlotte Gainsbourg

Na Glowing in the Dark je i pesma "Spirals", koju je bend podelio u septembru.  U oktobru su podelili još jednu novi numeru, instrumentalnu "The Ark", koja je bila strana B uz "Spirals", ali se takođe nalazi na novim albumu. 

Glowing in the Dark je četvrti album benda, naslednik Marble Skies iz 2018. i EP-a Winter's Beach.  Umetnik i ilustrator iz New Yorka Braulio Amado režirao je spot "Glowing in the Dark".

U saopštenju za štampu frontaman Vincent Neff izjavio je o video spotu: „Dao mi je neke labave upute o tome što je želio da učinim putem e-pošte. Tada smo ja i moj šogor dobili stativ, telefon i zvučnik i otišli do napuštenog industrijskog imanja oko stražnjeg dela moje kuće i snimili gomilu stvari, a zatim snimku predali Brauliou. Sviđa nam se što je učinio s tim i kako se energija i vibracija vizualnih elemenata zaista uklapaju sa pesmom. "

Amado je izjavio: „Nisam hteo biti doslovan i raditi nešto * blistavo u mraku *, tako da je u mojoj glavi video pomalo apstraktni prikaz naslova pesme, a da nije previše očit. Želeo sam da se oseća prirodno, hteo sam da se oseća potresno, živo i živopisno. To je učinjeno za vrijeme pandemije, dok se Vinny svojim iPhoneom snimao na zelenom zaslon kod kuće, pa sam ga samo želio odvesti iz čudnog sveta i vremena koje sada svi proživljavamo i odvesti na zabavnije mesto daleko daleko odavde. "

Glowing in the Dark:
1. Spirals
2. Right The Wrongs
3. Got Me Worried
4. Waking Up (feat. Charlotte Gainsbourg)
5. Free From Gravity
6. Headrush
7. The Ark
8. Night of the Buffalo
9. The World Will Turn
10. Kick the Devil Out
11. Glowing in the Dark
12. Hold Fast
13. Asking For More