Liam Gallagher i John Squire najavili debi album

Bivši pevač benda Oasis, Liam Gallagher i bivši gitarista benda The Stone Roses, John Squire nedavno su se udružili za novu pesmu, "Just Another Rainbow", a sada su zajedno najavili svoj debi album, jednostavno nazvan "Liam Gallagher John Squire", i podelili još jednu pesmu sa očekivanog albuma, “Mars to Liverpool.” "Liam Gallagher John Squire" bi trebao izaći 1. marta preko Warnera. 

Gallagher je rekao ovo o albumu u saopštenju za javnost: „Jedva čekam da ljudi čuju album. Mislim da će se ljudima koji vole The Stone Roses i Oasis i te stvari, jebeno svideti. To je duhovno, to je ključno.”

Greg Kurstin je producirao album tokom tri nedelje sesija sa njim u Los Anđelesu i takođe je svirao bas na albumu. Joey Waronker svira bubnjeve na albumu. Waronker će također svirati bubnjeve sa bendom uživo, s Barrie Cadoganom (Little Barrie, Paul Weller) na basu.

Šesnaestogodišnji Gallagher prisustvovao je koncertu The Stone Roses koji mu je "promenio život" 1989.godine, a Gallagher i Squire su se upoznali četiri godine kasnije kada su Oasis snimali svoj debi album iz 1994.godine. "Definitely Maybe" . The Stone Roses su radili na svom drugom albumu  "The Second Coming" iz 1995.godine. Kasnije su njih dvojica sarađivali na pesmi za Squireov bend The Seahorses, a nedavno se Squire pridružio Gallagheru na bini na njegovom nastupu u Knebworth Parku, gostujući na “Champagne Supernova”, što ih je dovelo do saradnje u Squireovom studiju pre nego što su otišli u LA. da rade sa Kurstinom.

Squire je rekao ovo o novom albumu u saopštenju za javnost: „Bilo je zaista inspirativno imati te Knebworthove svirke u mojim mislima dok sam počeo pisati. Onda je to bio slučaj pokušaja da se odvrati od toga da sve bude previše kamenito, i pokušaja da se pomešaju osećaji. Sviđa mi se način na koji je u nekim delovima prilično melanholično i može da vas oraspoloži, ali ima i drugih delova koji su pomalo grubi. Ima svega po malo, mislim da je to zaista dobar miks. Imao sam predosećaj da ćemo zvučati dobro zajedno, ali nisam bio spreman da se to tako dobro uklapa.”

U prethodnom saopštenju za štampu, Gallagher je rekao ovo o Squireu: „Mislim da je John vrhunski tekstopisac. Svi uvek primete njega kao gitaristu, ali i on je vrhunski tekstopisac, što se mene tiče, nema dva načina. Nema dovoljno njegove muzike, bilo da je sa Rosesima ili on sam. Lepo je vidjeti ga kako piše pesme i jebeno su dobre. Melodije su mega, a onda su gitare još bolje. Ali mislim da čak i kada skineš sve jebene gitare, možeš svirati sve pesme na akustici i sve će te i dalje oduševiti.”

Liam Gallagher John Squire:
01 Raise Your Hands
02 Mars to Liverpool
03 One Day At a Time
04 I’m a Wheel
05 Just Another Rainbow
06 Love You Forever
07 Make It Up As You Go Along
08 You’re Not the Only One
09 I’m So Bored
10 Mother Nature’s Song