Loma podelili video za pesmu "“Pink Sky"

Loma će objaviti novi album, "How Will I Live Without a Body", 28. juna za Sub Pop. Sada su podelili animirani video za singl, “Pink Sky”.

Loma su pevač benda Shearwater, Jonathan Meiburg, uz Emily Cross (iz Cross Record) i Dan Duszynski.

Sabrina Nichols režirala je i animirala spot "Pink Sky", koji sadrži crteže Krosa.

Meiburg je rekao ovo o pesmi u saopštenju za javnost: „Ova nestašna mala pesma kasni je dodatak albumu. Snimili smo je u prohladnoj, krečenoj sobi u južnoj Engleskoj i u početku nismo imali mnogo instrumenata za rad - samo gitaru od najlonskih žica, dvodelni set bubnjeva, Casio klavijaturu i klarinet. Ali dopao nam se izazov.”

"How Will I Live Without a Body", dolazi nakon albuma "Don't Shy Away" iz 2020.godine.

Pandemija je zatekla bend koji živi na različitim kontinentima, s Duszynskim u centralnom Teksasu, Cross u Dorsetu u Engleskoj (ona je državljanka Velike Britanije) i Meiburgom u Njemačkoj gde je radio na istraživanju za knjigu. Sesije na daljinu nisu uspele, a pokušaj ponovnog okupljanja u Teksasu nakon pandemije nije urodio mnogo ploda kada je prekinut zbog bolesti.

“Izgubili smo se,” kaže Meiburg u saopštenju za javnost, “i tako i ostali.”

„Kao da demon uđe u sobu kad god se nađemo“, žali se Kros.

Zatim su se, na predlog Emily Cross, okupili u maloj kamenoj kući u Engleskoj, kući u kojoj je nekada bila radionica za izradu kovčega i u kojoj Cross radi kao end-of-life dula. Pretvorili su kuću u improvizovani studio, sa govornicom napravljenom od kovčega satkanog od vrbinih grana.

„Postojao je osećaj, pa, to je to“, kaže Meiburg o sesijama u kamenoj kući. “I kada je ledena oluja zahvatila, pomislio sam: evo ga opet, čak i stihije su protiv nas. Ali sedeći u našim teškim kaputima oko malog električnog radijatora, shvatili smo koliko smo nedostajali jedno drugom – i da je samo biti zajedno dragoceno.”

Legendarna umetnica Laurie Anderson ponudila je bendu priliku da radi sa AI obučenom na njenom celokupnom opusu. AI je bendu poslao dve pjesme u stilu Anderson, kao odgovor na fotografiju koju je Meiburg poslao iz svoje knjige o Antarktiku na kojoj radi. „Koristili smo njihove delove u nekoliko pesama“, kaže on. “A onda je Dan primijetio da bi jedna od njegovih rečenica, ‘Kako ću živeti bez tela?’, bila savršeno ime za album, budući da smo skoro izgubili jedno drugo iz vida u procesu snimanja.”

Anderson je dala svoj blagoslov bendu da koristi naslov za svoj novi album. „Mislim da ju je zagolicalo što njen AI dvojnik trčkara naokolo i imenuje tuđe pesme“, kaže Meiburg.

Na kraju dana, otpornost benda se isplatila.

„Snimanje ove ploče testiralo nas je sve“, kaže Duszynski. “Mislim da je taj osjećaj alhemiziran kroz muziku.”

„Nekako smo iz haosa napravili nešto što zvuči veoma opušteno“, kaže Cross.

„Nikada nisam trčala maraton“, dodaje ona. „Ali mogu da zamislim da je to nekako takav osećaj.”

Preporuka

share
share