Lucy Dacus podelila video za "Addictions"

Lucy Dacus objaviće novi album, "Historian" , 2. marta 2018. za izdavačku kuću Matador. Već je podelila svoj prvi singl i pesmu "Night Shift". Sada je podelila video za pjesmu s albuma "Addictions" koji je sama ražirala. Video je snimila u rodnom  Ričmondu u Virdžiniji i vidimo ženu koja ima ramza slike koji joj omogućava da u njemu gleda poseban crno beli svet

"Hisotrian"  je drugi album Lucy Dacus i naslednik je albuma "No Burden". Collin Pastore je producirao ovaj album, kao i njen prvi, koji je snimljen u Nešvilu prošlog marta. John Congleton je miksovao album nekoliko meseci kasnije.

U izjavi za medije stajalo je: "Ovo je izuzetno uvjereni izjavu o namjeri od 10 pjesama koje joj se ne plaši da se zauzme na velika pitanja - računanje života ili smrti i one koje samo tako osjećaju. To je rekord pun osvježavajućih realizacija, surovih izjava i trenutaka teško osvojenih mirova, izraženih u stihovima koji se osjećaju za nebrojene godišnjake i prve tetovaže. "

U medijskom saopštenju album "Historian" je opisan kao "konceptni album o opreznom optimizmu u trenutku kada se suočite sa nevoljama". Ovaj album govori o sistemskom rasizamu, kreativnom izgaranju i smrti njene bake. "Počinje iz mraka i završava s nadom, ali postaje tamniji između, ide u najdublje, najmračnije mesto, i onda stane", izjavila je Dacus"Ono što pokušavam reći tokom albuma je da nada preživljava, čak i ako se suočimo s najgorim stvarima."

Dacus je takođe izjavila: "Ovo je album koji sam morala snimiti, a sve nakon toga je bonus".