Pogledajte: Band Spectra - Human Reciprocator

The Anchoress (Catherine Anne Davies) sarađivala je sa Bend Spectra (Robert Manning) na novoj pesmi "Human Reciprocator", sa Meningovog očekivanog albuma. Pesmu prati i video u režiji Calluma Hendersona.

U saopštenju za štampu, Davies navodi: „Volim da pesmi razmišljam kao o modernoj reinkarnaciji pesme 'Jesus He Knows Me' benda Genesis (kojom sam bila opsednuta kao klinka) jer pevam iz ugla prilično sumnjivog karaktera.”

Davies dodaje da je pesma bila “u velikoj meri inspirisana predoziranjem toksičnim vestima, razmišljanjem o privilegijama i zloupotrebi moći u politici, obmanama, licemerjem i polaganim klizanjem u Britaniju ogrezlu u siromaštvu i krizi troškova života, dok se politička elita laže u svom putu kroz deceniju vlasti. Odrastajući, u periodima mog detinjstva, oslanjajući se na besplatne školske obroke, sve sam više užasnuta proliferacijom oslanjanja na banke hrane, dok se oni na vlasti sve više udaljavaju od stvarnosti radničke klase. ‘Human Reciprocator’ je refleksija na trenutno stanje stvari.”

Band Spectra je započeo kao terapijski poduhvat nakon usputne preporuke neuropsihologa da koristim muziku kao pomoć u borbi protiv opadanja mog zdravlja kao posledica multiple skleroze“, dodaje Manning. „Prepoznajući frustrirajući nedostatak vidljivosti i značajne prepreke sa kojima se suočavaju muzičari sa invaliditetom u muzičkoj industriji i uz pomoć sredstava od strane Arts Council-a, napravio sam album sarađujući na daljinu tokom izazovnog perioda pandemije, sa namjerom da podignem svest o invaliditetu i raznolikosti. ‘Human Reciprocator’, prva pesma napisana za album, započela je kao primitivna ideja: 909 motorik beat; pokretački Moog bas i kakofonična eksperimentalna gitara Lea Abrahama donelisu probne početke onoga što se (18 meseci kasnije) pretvorilo u savršenu osnovu za Catherinine moćne i istinite političke tekstove.”

Najnoviji album The Anchoress, "The Art of Losing", izašao je prošle godine preko Kskopa.

Preporuka