Pogledajte: black midi - slow

black midi su najavili marta meseca novi album, "Cavalcade", koji izlazi 28. maja na etiketi  Rough Trade. Bend je tom prilikom podelio i video za vodeći singl albuma "John L" u režiji Nine McNeely.

Sada su podelili video za pesmu "Slow" u režiji Gustafa Holtenäsa. U saopštenju za medije, pesma je opisana kao "priča o mladom i idealističkom revolucionaru koji sanja o boljem svetu i koji na kraju završi streljan na nacionalnom stadionu nakon državnog udara." Holtenäs govori o konceptu koji stoji iza videa: „Video„ Slow “napravljen je tako da odgovara oscilirajućoj dinamici pesme. Prelazak iz mirnog u haos iznova i iznova. Video govori o liku koji stvara AI-generisane svetove. Da bih to naglasio, pustio sam da stvarni AI generiše puno pozadine u tim svetovima. Dakle, oni su delimično generisani iz veštačke inteligencije, ali nedugo zatim AI je mogao stvoriti čitav posao i stvoriti beskrajne iteracije fantazijskih svetova. Već sada mkože kreirati predivno oslikane pejzaže za 1 sekundu. "

"Cavalcade", je opisan kao prikaz „skup karaktera većih od života“, basista Cameron Picton dalje objašnjava: „Kad slušate, možete zamisliti da svi likovi čine neku vrstu kavalkade. Svaki ispriča svoju priču jednu po jednu, a kako se završava svaka pesma pretiču vas, zamjenjujući sledećim u nizu. "

Većina albuma snimljena je u studiju Hellfire u Dublinu pod nadzorom ton-majstora Johna “Spuda” Murphyja. Frontmen Geordie Greep detaljno opisuje proces koji je stajao iza snimanja albuma: „To je zaista dobro funkcionisalo s Johnom. Želeli smo prirodan, otvoren zvuk u kombinaciji sa razbijanjem četvrtog zida - u nedostatku boljeg izraza. Znate li kada na snimku možete čuti škripanje kasete, stvari zbog kojih ste svjesni da slušate snimak? [S puno ploča] čini vam se da ili slušate ECM, visoku vernost, neverovatan zvuk od 25 mikrofona ili imate lo-fi album pun ludih efekata. I pomislio sam: ‘Zašto ne biste imali album na kojem kombinujete te dve stvari?’ To je bila jedna od glavnih ideja, i John je bio jako zainteresovan za nju. “

Debitantski album benda, "Schlagenheim", izašao je 2019. godine na Rough Trade.

Preporuka

share