Pogledajte: Iron & Wine - Anyone’s Game

Iron & Wine (bend koji predvodi Sam Beam) najavili su početkom februara novi album, "Light Verse", i tom prilikom podelili prvi singl, “You Never Know”. "Light Verse" izlazi 26. aprila na Sub Pop-u.

Sada je Beam podelio animirani video za pesmu "Anyone’s Game". Callum Scott-Dyson je režirao video i rekao je ovo u saopštenju za javnost: „Koristio sam izreze na karticama u smislu stop motion stila, ručno crtajući elemente pre nego što sam ih izrezao i animirao. Želio sam da video istražuje teme evolucije, ciklične prirode života, zaljubljivanja i raskida, kao i život koji se ponekad osjeća kao igra na sreću.”

Fiona Apple gostuje na albumu u pesmi "All in Good Time", u duetu sa Beamom. Na albumu sviraju i Tyler Chester (klavijature), Sebastian Steinberg (bas), David Garza (gitara), Griffin Goldsmith, Beth GoodfellowKyle Crane (svi bubnjevi/perkusije) i Paul Cartwright (gudački instrumenti). Četiri pesme imaju orkestar od 24 člana.

Beam je samostalno producirao album, koji je miksovao i dizajnirao Dave Way u Waystation i Silent Zoo Studios u Los Angelesu. Aktuelna izdanja Iron & Wine su "Beast Epic" iz 2017. i "Weed Garden" EP iz 2018.

Preporuka