Pogledajte: Kevin Morby - Bittersweet, TN

Kevin Morby je podelio video za novi singl "Bittersweet, TN", u kojem se pojavljuje pevačica i tekstopisac iz Nashvillea, Erin Rae. Video je režirao Cody Duncum.

U saopštenju za štampu, Morbi navodi: „‘Bittersweet, TN’ je ljubavna pesma posvećena vremenu. Gotovo uvek osjećam izobilje i oskudicu oko toga – da postoji, ili zastrašujuća količina, ili da nema dovoljno, ali bez obzira na to – vreme mi je uvek u mislima. Pričam ovu ljubavnu priču u pozadini Amerike, tačnije gorkog, Tennesseeja – koji kao i vreme može biti vrlo lepa ili vrlo tragična stvar, ovisno o tome, i jedno bez drugog možda ne postoji. Pevam je sa svojom velikom prijateljicom—veoma talentovanom Erin Rae koja je zaista pomogla da se ova pesma oživi. Postoji trenutak pred kraj pesme u kojem imamo poklike 'to time', i tako sam počastvovan što ću imati te poklike sa Erin u nekom zvučnom pezažu do kraja vremena. Napravili smo muzički spot u Nashvilleu i okolini. Bilo mi je važno da snimamo u Tennesseeju s režiserom iz Tennesseeja i nakon što su mi poslali snimak Codyja Duncuma, zaljubio sam se u njegov rad. Snimali smo na nekoliko različitih lokacija kako bismo prikazali široki spektar američkog krajolika – prirodu, grad, relikvije prošlosti. U jednom trenutku, dok smo snimali scene u potoku, primetili smo helikopter tik iznad drvoreda i rekli su nam da je u blizini šume, u kojoj smo snimali, aktivnaopasnost od napada vatrenim oružjem, i da se moramo sakriti, što smo i učinili. Nismo izgubili na tome da je ovo bio prikaz Bittersweet, Tennessee, zaista, a ostatak snimanja je bio prilično nadrealan nakon tog trenutka. Srećom, niko nije povređen.”

Rae dodaje: „Kada mi je Kevin prvi put poslao demo „Bittersweet, TN“, plakala sam. Vozio sam se od Nashvillea do Oxforda, MS i kroz Jackson, TN gde sam provela svoje prve godine. Slušanje u tom pejzažu je zaista učinilo da samo osetim neke stvari, nisam ni sigurana zbog čega sam plakala! Mislim da je to deo onoga što je tako posebno u ovoj pesmi; slika zaista jasnu sliku vremena koje prolazi, a ipak odlazi kako bi  donela i vaša sećanja. Bila sam tako počašćena da me je Kevin zamolio da pevam na njoj! A Codyjev video je zaista tako dobro uhvatio osećaj.”