Poslušajte: Rakete - Tamnom stranom

Raketesu novi bend na domaćoj sceni, nova/stara ekipa koja objavljuje singl sa duplom A stranom Boje se ne boje/Tamnom Stranom. Raketni trio predstavlja u stvari prvu postavu grupe „Baobab“ koja se nakon 25 godina ponovo okupila i stvorila nešto novo, što zaista dobro zvuči.

Današnje „Rakete“ nekad su bile „Baobab“ koji je pržio garažni rok, i pre četvrt veka cementirao zvuk koji će se dalje razvijati. Današnji „Baobab“ je vremenom dobio nov oblik i boje, a ovogodišnji album Naše Vreme, objavljen za Pop Depresiju izuzetno dobro prihvaćen od publike i kritike. Bend je na ovom izdanju pronašao sopstveni izraz oslanjajući se na američki rok u rasponu od Neil Younga do Wilca, uz dominantnu gitaru i tekstove koji seciraju društvenu svakodnevnicu i emotivnu intimu.

U susret proslave 25.godišnjice, zasvirali su zajednički član Mišo Petrović (vokal, gitara), basista Vladimir Korizma i bubnjar Ivan Ikonić. Slučajno okupljanje motivisala je proslava, kao i želja da se nastupi uživo i odsviraju stare pesme iz 90tih. No, okupljanje je donelo novu inspiraciju, koja se pretočila u nov identitet, i „Rakete“ su spremne za lansiranje!

Dupli A singl Boje se ne boje / Tamnom Stranom možete pronaći na bandcamp stranici i you tube kanalu benda. Očekujte opojni rock'n'roll koji uvijek pronađe novu snagu da oplemeni i osnaži!

Facebook: https://www.facebook.com/Rakete-2179657815621597/

Bandcamp: https://raketearilje.bandcamp.com