Preminuo Andre Williams

Andre Williams, producent i R&B muzičar preminuo je u 82. godini. Ovu vest objavila je njegova izdavačka kuća  Pravda Records. Williams je preminuo u nedelju 17.marta u Čikagu, nakon kratke i teške bolesti.

Zephir "Andre" Williams se rodio i odrastao u mestu Besamer u Alabami. Pedesetih godina preselio se u Detroit, kako bi se okušao kao muzičar. Još kao tinejdžer, sarađivao je sa izdavačkom kućom Fortune Records koja se specijalizovala za R&B muziku. Nastupao je sa 5 Dollars grupom, i objavio je dva singla  “Greasy Chicken” i “Jail Bait,” koje su postali veliki hitovi. Pesma "Bacon Fat" iz 1957.godine, u kojoj je uveo stil pevanje/pričanje, donela mu je epitet "kuma rep muzike".

Tokom šeste decenije prošlog veka počeo je da snima i izdaje za izdavačku kuću Motown, i u tom periodu komponovao je zajedno sa Steve Wonderom njegovu pesmu "Thank You For Loving Me", sarađivao sa Temptations, i producirao muziku za brojne muzičare. Tokom ovog perioda objavio je hitove “Cadillac Jack,” “The Stroke,” i “Humpin’ Bumpin’ & Thumpin’.”

Tokom karijere sarađivao je sa Parliament, Ike & Tina Turner, Red Hot Chilli Peppers, Jon Spencer Blues Explosion, Hellhounds, The Sadies i još mnogim drugim muzičarima. Poslednji album Don’t Ever Give Up, objavio je 2016.godine.

Preporuka

share
share