Sleaford Mods - Key Markets [2015]

Sleaford Mods
Key Markets
Harbinger Sound, 2015
7.8
8

Notingemski duo Jason Williams – Andrew Fern nastavlja svoju verbalno-ritmičku kanonadu sa drugim albumom „Key Markets“, svojevrsnom nadogradnjom njihovog prvenca „Divide and Exit“. Ovaj album pun energije, iskrenosti, besnih rima, humora i namerne drskosti autora je među prvih deset na mojoj listi muzičkih izdanja za 2015. godinu.
Za one koji se prvi put sreću sa ovim dvojcem, vredi pomenuti da je postavka veoma jednostavna. Jason Williams „rešeta“ svojim rimama u stilu slam poete - reči kao da su smišljene pre samo par minuta ali ispaljuju se poput mitraljeske vatre. Muzička pozadina je minimalistička, sa prostim matricama i „masnim“ basom, uglavnom naginje ka elektronici i naravno hip-hopu. U toj svojoj jednostavnosti, duo je stvorio posebnu vrstu energije, svoj jedinstveni stil, koji su mase prepoznale.

Ako prvi album nije stvorio neku veliku bazu fanova, ovaj drugi „Key Markets“ će to sigurno uraditi. Način na koji kritikuju i rugaju se establišmentu i društvenim normama smestio ih je rame uz rame sa beskompromisnom pank ideologijom. Na jedan jednostavan i intrigantan način „ispričali“ su kako je živeti u Velikoj Britaniji XXI veka a kada bolje razmislim, kritika je potpuno primenljiva na sve ostale sisteme i uređenja. I može se čuti o njima da su jednodimenzionalni, nepristojni, smešni, neozbiljni, ogorčeni... ja verujem u Sleaford Mods kakogod se zvali širom sveta. 

Preporuka

share

share