Longmire

Longmire
Sezona 5
Netflix
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
Engleski
8.6
8

TV serija „Longmire“ je odličan primer dobrog poslovnog poteza Netflixove produkcije. Posle tri sezone A&E mreža je odustala od snimanje četvrte sezone. Tada je uskočio Netflix, otkupio prava i snimo još dve odlične sezone ove veoma dobre serije.

 „Longmire“ je bazirana na seriji romana o šerifu Waltu Longmireu autora Craiga Johnsona,  i ukratko i se mogla opisati kao neo western.  Iako moderni kauboji umesto konja koriste džipove i umesto dimnih signala mobilne telefone, sva estetika western žanra je tu.  Čvrsti i grubi macho tipovi kojima je srce na mestu, divlje prerije ograničene moćnim planinama u daljini, vatrene obračune i naravno indijance.

 

Walt Longmire, koga glumi australiski glumac Robert Taylor,  je slika osobe kakva bi ste, kao tinejdžer želeli da postanete kad odrastete. Ma i kada imate tridesest i više godina, opet bi želeli da budete kao Walt Longmire. On je eho i relikvija iz davnih, i sa ove vremenske distance, romantičnih vremena. On je hrabar, čvrst, nepokolebljiv, tvrdoglav kao mazga, ali ispod te kamene spoljašnosti, pošten čovek koji veruje u davno zaboravljeni koncept dobra, odan svojim prijateljima, kolegama i porodici, koji ume da pripuca kada je to neophodno ali i da citira Roberta Frosta. On veruje da je činiti dobra dela, sasvim dovoljno bez obzira na način na koji to čini. U vremenu kada je važnije da li se nešto čini na pravi način, pa makar to bilo i neko ogavno zlo, mesta za ljude kao što je Walt Longmire, nažalost više nema. 

Borba njegovog karatera sa vremenom i društvom u kome živimo je nešto što se provlači kroz svih pet sezona do sada. Prvih tri sezona bile su koncipirane kao tipične policijske tv serije, Svaka epizoda imala je priču za sebe, sa još nekoliko zapleta koji su vezani za glavne likove i koji su se provlačili kroz epizode i sezone.

 

Preporuka