The Orwells - Terrible Human Beings [2016]

The Orwells
Terrible Human Beings
Atlantic / 2017
6.0
6

The Orwells su američki kvintet bend na međi između pank roka i garažnog roka. Momci su iz Čikaga i pre svog trećeg albuma "Terrible Human Beings" imaju još dva izdata 2012. (Remember When) i (Disgraceland) 2014.godine. Njihova izdavačka kuća je National Anthem Records. 

Njihov zadnji album, "Terrible Human Beings", liči na album koji je potekao iz sredine 80-ih godina prošlog veka, pod uticajem benda Pixies (čak postoji i numera pod nazivom "Black Francis" koja jasno ukazuje na konekciju). Iako vidno pod uticajem muzike poznatih alt-rok ikona, par dobrih numera sa albuma se gube i razlažu u osrednjim tonovima besnog i neukrotivog garažnog roka. 

Album, za današnje standarde, nikako nije loš ali ništa više od toga. Jedno solidno izdanje. Sve što se može čuti je "na svom mestu" i vrlo je prepoznatljivo, naravno, ukoliko ste iole slušali postulate alternativne rok  muzike od 1980-ih pa do danas. Ova konstatacija je i dobra i loša strana ovog izdanja. Naime, da je album izdat pre jedno 30 godina, bio bi itekako cenjen i odlično primljen od šireg auditorijuma. Ovako, dobar album u vremenu kada postoji toliko dobrih i diversifikovanih stvari u etru, jednostavno nije toliko privlačan za slušanje. Verovatno je mali broj ljudi koji će hteti da ga čuje često na svojim plejlistama.

Preporuka

share