Vikings: Wolves of Midgard [2017]

Vikings: Wolves of Midgard [2017]
Games Farm / Kalypso Media / 2017
7.5
7

Vikings: Wolves of Midgard je novi akcioni RPG koji vas stavlja u ulogu ratnika koji treba da obovi svoj klan koga su napali Divovi. Svaka sličnost sa ambijentom, izgledom likova i muzikom iz serije Vikinzi je namerna. Ako ste, gledajući seriju poželeli da vidite kako je biti Ragnar ili Lagertha, ova igra će vam to omogućiti.

Na samom početku birate između muškog i ženskog lika, vaš izgled i zastavu. U sledećem koraku birate božanstvo kome se klanjate. To je od presudnog značaja od načina na koji želite da se borite (luk i strela, jednoručno, dvoručno oružje).

Čim završite sa odabirom, kreće akcija koja je ujedno i tutorijal. Za sve one koji su ikada igrali igre slične Diablu, neće trebati puno vremena da se naviknu na komande.  Kao i u sličnim igrama, glavna udica za igrače je plen koji ispada od neprijatelja ili iz škrinja koje naizalite tokom igre.

Vikings: Wolves of Midgard nema neku originalnu priču, ali ja to nisam ni očekivao. Vaše selo su napali, do juče mirne komšije Divovi, i ničim izazvani krenuli da uništavaju sve pred sobom. Naravno da nisu očekivali junošu poput vas, koji će zaustaviti napad, a kasnije krenuti u osvetu i širenje. U toku kampanje srećete likove koji će pomagati vašem selu kako bi raslo. Resursi su takođe od velike važnosti. Kamen, drvo, kože…Kako igra napreduje, razotkrivaće se razlog napada Divova, a usput srećete razna mitska bića iz nordijske mitologije.

Preporuka