Lovesong [2016]

Lovesong
Autumn Productions, Gamechanger Films, Monofonus Press
Režija: 
So Yong Kim
Scenario: 
Bradley Rust Gray, So Yong Kim (as So-yong Kim)
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
6.5
6

Lovesong je simpatična karakterna studija nezavisne korejske rediteljke So Yong Kim, film koji je svoju premijeru imao na prošlogodišnjem Sandens festivalu.

Rajli Kio (Riley Keough) igra mladu majku, koja će krenuti na road-trip, odnosno u potragu za svojim pre svega seksualnim identitetom. Usput pokupljuje svoju prijateljicu sa koledža Dženu Meloun (Jena Malone), i njih dve (zajedno sa malom trogodišnjom kćerkom), odlaze na kraće proputovanje u potrazi za zabavom kroz ruralne predele Pensilvanije.

Usporeni tempo režije Kimove može svakako biti jedan od odbijajućih faktora, jer su i dijalozi prilično svedeni i ekonomični. Međutim, režiserkin fokus je pre svega na nenametljivom odnosu likova koje tumače junakinje filma, njihovi pokreti, mimika i unutrašnja stremljenja i lomovi.

Iako značajno slabiji od Hajnsovog filma Kerol, i mnogo manje kontemplativniji od uradaka Keli Rajkard, Lovesong svakako ima svoju ciljnu grupu, i ostaje nada da će So Yong Kim uspeti da u budućnosti implementira korejski duh u svoje američke filmove.

Preporuka

share