The Brian Jonestown Massacre - Don't Get Lost [2017]

The Brian Jonestown Massacre
Don't Get Lost
A Recordings / 2017
7.5
7

The Brian Jonestown Massacre i njihov lider Antoin Newcombe su tip benda i muzičara za koje se čini da imaju nezadrživu potrebu za konstantim stvaranjem muzike. Retko koji bend na muzičkoj sceni može se pohvaliti takovom konzistentnošću poput Brian Jonestown Massacre.

Od osnivanja 1990. godine bend je objavio 17 studijskih albuma, 13 EPja i još pregršt živih albuma kompilacija itd.

Don't Get Lost“ objavljen je samo četiri meseca nakon njihovog prethodnog veoma dobrog albuma „Third World Pyramid“ iz prošle 2016.godine, i vodi nas još dublje u psych rok predele nego prethodni albumi.

Četrnaest pesama na ovom albumu čine svojevrstan presek različitih muzičkih momenata kroz koje je bend prolazio tokom gotovo tri decenije karijere. Eksperimentisanje i spajanje muzičkih žanrova koji na prvi pogled izgledaju nespojivo, nešto je čime se bend poigravao tokom cele svoje karijere, i stvarao muziku koja od slušaoca traži malo više pažnje i posvećenosti.

Album otvara osmominutna kraut/psych rock „Open Minds Now Close“, da bi se nastavilo psihodeličnim tripom u „Melodys Actual Echo Chamber“. „Resist Much Obey Little“ vodi nas u već poznate muzičke predele ovog benda.

Don't Get Lost“ je album prepun kontrasta i raznovrsnosti što mu na svojevrstan način može biti i velika prednost ali i mana, posebno za album koji traje 72 minuta.

Preporuka