Blood Drive [2017]

Blood Drive
SyFy
Režija: 
James Roland
Scenario: 
James Roland
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
engleski
7.9
8

Blood Drive, monumentalni grindhouse sa kanala SyFy (zamislite !?), sigurno neće biti u užem izboru Emmi kandidata za 2018. godinu. Ipak, sa svojim beskompromisnim stilom, neobičnim umetničkim pretenzijama, postoji neka vrednost u ovom malom delu koje teži da bude krvavo, uznemirujuće, šokantno, seksi ....  i uglavnom uspeva.

Kreirao je James Roland (prvi samostalni šou, radio u ekipi oko "Mad Men" i "Weeds"). Njegov Blood Drive je vrsta serije koja bi mogla da donese propast kanalu Syfy ako bi morali da plate svakom od autora B trash filmova čije su ideje preslikali ovde. Roger Corman bi verovatno bio među prvima sa spiska ali i Walter Hill, George Miller, Dario Argento i pokojni Herschell Gordon Lewis bili bi odmah iza njega u redu. Kventin Tarantino i Robert  Rodriguez, koji su prezentovali mlađim generacijama sve što znaju o grindhouse-u, takođe zaslužuju priznanje...

Blood Drive je postavljen u distopijskoj budućnosti godine 1999 (??). Niz zemljotresa izazvanih velikom raselinom u zemlji nazvanu Scar (Ožiljak), rasplamsao je Ameriku i usledila je energetska kriza i cena nafte je porasla na 2.000 dolara za barel. Privatizovane policijske snage izriču stroge (kao sudija Dred) kazne za prekomernu potrošnju vode, a privredni subjekt poseže na prava sve siromašnije populacije. Jedan od načina da zaradite novac, ako imate jaja za to, jeste učestvovati u trci Blood Drive, u kojoj gubitnik gine.

Sa svojom nagradom od 10 miliona dolara, Blood Drive privlači očajnike sa imenima kao što su Klovn Dik, Debeli Elvis i Rib Bone, kao i bizarni bračni par Domi i Cliff kao i čudan par The Gentleman i The Scholar. Glavni likovi su Grace D'Argento (Christina Ochoa), vozač i žestoka seks-bomba , i Arthur (Alan Ritchson) policajac koji ubrzo dobija nadimak "Barbie".

Nadgledanje "najsmelije, najstrašnije, najprljavije trke na svetu" je Julian Slink (Colin Cunningham), totalno izvanzenaljski sudija, žiri i često dželat za svoju bandu trkača.

Preporuka

share

share