ELEX [2017]

ELEX
Piranha Bytes / 2017
7.0
7

Jedna od glavnih odlika, ne samo ljudi već i inteligentnih bića je da uče iz svojih grešaka. Na osnovu najnovije video igre „Elex“ izgleda da se ovo ne odnosi na nemački razvojni tim Piranha Bytes. Piranha Bytes su tim koji ima tačno dve decenije iza sebe popularne video igre, iz Gothic, a zatim i Risen serijala.

Elex“, za razliku od svih prethodnih igrara koje su svojom tematikom naginjale ka epskoj fantastici, na prvi pogled interesantan spoj naučne i epske fantastike. Radnja je smeštena na svet koji se zove Magalan.  Planetu koja je doživela katastrofu apokaliptičnih razmera nakon sudara sa kometom, došlo je do uništenja čitave civilizacije, ostavljajući malobrojne preživele u konstantnoj i brutalnoj borbi za opstanak.

Kometa koje je pala na planetu sa sobom je donela neki čudan element po nazivom elexit koji je na različite načine uticao i promenio živi svet planete. Nekima je dao gotovo magične moći a neke je pretvorio u bezumne mutirane zveri. Iz haosa koji je nastao nakon apokalipse vremenom su se formirale četiri glavne frakcije.  

Berserkeri su najviše nalik nekoj nordijskoj srednjevekovnoj kulturi. Imaju svoje zakone, koji su ponekada veoma nelogični i nazadni, i koje poštuju do poslednjeg slova. Razvili su poseban način prerade elexita od koga dobijaju manu koja im omogućava magijske sposobnosti. Berserkeri poštuju prirodu pre svega i upotreba tehnologije je u njihovom društvu zločin.

Tehnologiju smatraju izvorom zla koje je dovelo do propasti sveta. Razvili su specifičan način upotrebe svojih magija za ponovno oživljavanje sveta i pretvaranje postapokaliptičene pustinje u svet pun života i zelenila.

Outlaws su frakcija tipična za postapokaliptične svetova kakve smo imali prilike da vidimo u „Mad Max“ filmovima kao i u igrama iz Fallout serijala. Sebični otpadnici koji žive u prividnoj slobodi dok god mogu svom vođi ali i sebi da stvaraju profit. Način na koji dolaze do profita nije bitan.

Preporuka

share

share