Pontiak - Dialectic of Ignorance [2017]

Pontiak
Dialectic of Ignorance
Thrill Jockey / 2017
7.9
8

Od 2004.godine braća Carney, Jennings (bas, organa, vokali), Van (glavni vokal, gitara) i Lain (bubanj, vokali) putuju veoma autentićnim muzičkim stazama. Njihova muzika se teško može svrstati u bilo koji popularni muzički žanr.

U njihovoj muzici možete pronaći uticaje Black Sabbath, i Neil Younga ali takođe i My Morning Jacket, Sleep, Slint, Midlake, Crazy Horse, Mudhoney, i mnogih drugih. Njihov zvuk koji se kreće rasponu od  neo-psihodeličnog rocka,  psych i acid rocka 60ih, progressive i proto-metala 70ih, kao i stoner and indie rocka je nešto što nećete lako pronaći na muzičkoj sceni.

Dialectic of Ignorance“ je njihov osmi album, i verovatno njihov najsporiji i najkompleksniji do sada. Psihodelične bas linije, reski i teški gitarski rifovi uz čvrst, na momente jednoličan ritam na bubnju, stvaraju tešku, mračnu atmosferu koji od slušaoca zahteva posebnu pažnju ali kada mu se prepusttite povešće vas veoma čudnim i neobičnim muzičkim muzičkim putevima.

Album otvara stoner rock „Easy Does It“ , već sledeće „Ignorance Makes Me High“ i „Tommorrow is Forgetting“ zvuće kao da su duboko potopljene u haluciogene susptance. 

Preporuka