Shopping - The Official Body [2018]

Shopping
The Official Body
Fat Cat Records / 2018
8.0
8

Londonsko glasgovski trio Shopping, koji čine Rachel Aggs (gitara/vokal), Billy Easter (bas/vokal) i Andrew Milk (bubanj/vokal) postali su sa svoja dva prethodna albuma „Consumer Complaints“ (2013) i „Why Choose“ jedni od najupečatljivih predstavnika londonske DIY punk scene. Na svom trećem album „The Official Body“ prate već prepoznaljivu dinamičnu art-post punk matricu. Proznatljiva gitarska linija, bas linije uz koje možete igrati koje prati čvrst i dinamičan ritam na bubnju odlikuju i ovaj album od prve do poslednje pesme.

Album počinje odličnom „The Hype“ koji postavlja ton i frenetičan ritam koji vam lako ulazi u glavu i počinje da mrda vaše udove čak i protiv vaše volje. „Wild Child“ je poput svog imena, još divljija nego prethodna i podiže pozitivnu tenziju albuma na viši nivo. 

Specifičnoj dinamici muzici ovog benda dodaje i preplitanje vokala Rachel Aggs i Andrew Milka što se najbolje može osetiti u pesmu „Shave Your Head“. „Discover“ malo spušta loptu, da bi već na polovini sledeće pesme „Control Yourself“ , pre svega odličnom bas linijom Billy Easter, koje su jedan od najupečaljivijih motiva gotovo svake pesme na albumu nanovo podigli energiju, i pripremili nas za vratolomno brzu „My Dad is a Dancer“.

Shopping su svojim trećim „The Official Body“ albumom samo još više učvrstili status jedne od najintersantnijih pojava na nezavisnoj muzičkoj sceni od kojih nadam se možemo očekivati još dobre muzike u budućnosti.

Preporuka

share
share