Anna Burch - Quit the Curse [2018]

Anna Burch
Quit the Curse
Polydor / 2018
7.7
7

Iako je “Quit the Curse”, debi album Anne Burch, mlade kantautorke iz  Detroita, ona je u muzici gotovo celu proteklu deceniju. Bila je član bendova Frontier Ruckus i Failed Flowers, ali je sve to vreme pripremala svoju muziku koja je poslednjih nekoliko godina polako poprimala formu koju možemo čuti na ovom album.

Na insistriranje prijatelja okupula je prateći bend i počela sa živim nastupima.  Na jednom od tih nastupa bio je i Fred Thomas, njen poznatiji kolega, takođe iz Detroita, koji je njene demo snimke iz velike preporuke poslao svojoj izdavačkoj kući Polydor. Ovi snimci privukli su pažnju Collina Dupuisa, producenta i inženjera zvuka, koji je sarađiva sa Lanom Del Rey i Angel Olsen. Rezultat njihove saradnje je devet pesama na albumu “Quit the Curse”.

Muziku Anne Burch sačinjavaju lepe  pop harmonije  60ih, lagana psihodelija i prstohvat alternativnog rocka 90ih, pre svega kroz blago distorzirane gitarske melodije. Album otvara odlična “2 Cool 2 Care” koja u sebi pomalo nosi pop senzibilitet bendova Camera Obscura ili ranih The Cardigans, ponajviše zbog specifične progresije akorda. “Tea-Soaked Letter” je poput lepe memorabilije iz 90ih, sačinjene od lepih melodija i zavodljivog refrena. 

Asking 4 a Friend” donosi malo mračniju atmosferu oslikanu tamnijim gitarskim tonovima, dok “Belle Isle” sa druge strane nas odvodi u folk vode sa odličnom pedal-steel gitarom koja podvlači veoma prijatan vokal Anne Burch

Ovaj album nije bez nedostataka, kao recimo stihova koji se uglavnom bave jednoličnim romantičnim temama, slomeljni srcem ali i anksioznošću i raznim frustracijama zbog emocionalna praznine ljudi oko sebe.  U drugom delu album ritmički postaje pomalo ravna linija, ali to ni najmanje ne umanjuje kvalitet svake pesme ponaosob. 

Svaka od pesama je veoma dobro aranžirana, bez nepotrebnih elemenata poput beskorisnog petljanja sa elektronikom, klavirom ili gudačkim aranžmanima, jer šta vam više treba za dobru pop muziku od lepog glasa, laganih i prijatnih gitarskih melodija, a to je upravo ono što Anna Burch donosi na svom debi albumu “Quit the Curse

Preporuka