Stanton Moore Trio - With You in Mind [2017]

Stanton Moore Trio
With You in Mind - The Music of Allen Toussaint
Zemlja proizvodnje: 
USA
8.0
8

Jedno od najvećih džez dostignuća iz 2017. godine, jeste perfektan omaž i savršena posveta karijeri legendarnog Alena Tusejnta (Allen Toussaint), od strane kolega na albumu kojim je dirigovao bubnjar i njegov saradnik Stenton Mur (Stenton Moore). Album nosi simboličan naslov With You in Mind.

Sešn koji je iznenada krenuo nakon Tusejntove smrti na turneji po Španiji, završio se kao album na kome se izređala plajada fantastičnih umetnika, dajući tako izuzetan doprinos jednoj izuztnoj stvaralačkoj misiji, sasvim u skladu i kako i priliči jednoj veličini kao što je Alen Tusejnt.

Naravno, valja nabrojati samo neka od imena koja se pojavljuju na ovom albumu, koji je kombinacija žanrova pre svega vezanih za rejon Luizijane i oblasti oko čuvenog Nju Orleansa, zvanično rodnog mesta džez muzike.

 

Vokalni solisti Siril Nevil (Cyril Neville), Erika Fols (Erica Falls), Jolinda Čepmen (Jolynda Chapman), onda trubač Nikolas Pejton (Nicolas Payton), trombonista i trubač Trombon Šorti (Trombone Shorty), saksofonisti Skerik, Masio Parker (Maceo Parker), legendarni šef Donald Herison (Donald Harrison Jr.), samo su deo ogromne ekipa koja je pružila svoj doprinos na With You in Mind.

Ipak, uz Mura, najveći teret izneli su njegovi saradnici basista Džejms Singlton (James Singleton) i organista Dejvid Torkanosvki (David Torkanowsky), dajući tako finalnu crtu u zaokruživanju ove interesantne i zabavne džez sesije.

 

Preporuka

share
share