Shooter Jennings – Shooter [2018]

Shooter Jennings
Shooter
Low Country Sound, Elektra / 2018
8.0
8

Shooter Jennings je, kao i njegov otac, uvek igrao po sopstvenim pravilima. Iako je od mladosti bio izložen outlaw country uticaju, kao dete legendi ove scene - Wylona Jenningsa i Jessi Colter, njegov rani muzički senzibilitet je naginjao southern i hard rocku, da bi njegov prvi band Stargunn zvučao gotovo kao Guns n Roses. Ipak, ovo nije uticalo na to da on zaboravi svoje korene, već u daljoj karijeri pokušava da izgradi jedinstvenu muziku, koja će prihvatati upliv raznih uticaja, pa čak takvih kao što je Euro-disko ikona Giorgio Moroder.

Ako se zanemare ovakve „egzotične“ ekskurzije, Shooter većinu svojih muzičkih izdanja drži na klackalici između countyja i rocka.

 

Prilično bombastičan početak Jenningsovog desetog albuma, pesma “Bound Ta Git Down” sa kompletnom duvačkom sekcijom, obećava čistu i bogatu produkciju u maniru Nashvilla, da bi bučnija i grublja „Do You Love Texas?“ sa svojim uzvikom „Hell Yeah“ uspostavila balans na Shooteru. Kada krene lagana „Living In The Minor Key“, jasno je da na ovom LPju rock n roll u pozadini. "D.R.U.N.K." i "I'm Wild & My Woman Is Crazy" su zacementirane u outlaw tradiciji, dok bi slušajući fenomenalnu „Rhinestone Eyes“ i Waylon sigurno zadovoljno klimnuo glavom. „Shades & Hues“ i „Denim & Diamonds“ su tu za ljubitelje starog dobrog country-rock stiskavca.

Dave Cobb, koji je jedan od najtraženijih producenata u Nashvilleu zahvaljujući saradnjama sa Sturgillom Simpsonom, Jasonom Isbellom i Chrisom Stapletonom, zaslužan je za svež i prirodan zvuk na albumu. Takođe, on je učestvovao u komponovanju četiri pesme, a ideja o saradnji se rodila dok je zajedno sa Jenningsom producirao poslednji LP Brandi Carlile By the Way, I Forgive You.

Iako traje samo pola sata, Shooter isporučuje kvalitetnu kolekciju pesama. Jasno je da se moglo i bolje i duže, ali bi se u svakom slučaju radilo samo o varijacijama na temu. Za prave fanove sasvim dovoljno.

Photos by Chris Pizzello/Invision/AP

Preporuka

share

share