The Bisexual [2018]

The Bisexual
Hootenanny, Hulu, Channel 4 Television / 2018
Režija: 
Desiree Akhavan
Scenario: 
Desiree Akhavan, Rowan Riley (created by)
Zemlja proizvodnje: 
UK, USA
Jezik: 
English
5.8
6

Desiree Akhavan je Njujorška režiserka, scenarista i glumica, koja je ove godine imala čak dva projekta – seriju The Bisexual za Britanski Channel 4 i film The Miseducation Of Cameron Post. Oba njena dela se bave LGBT temama, na različite načine – dok je The Bisexual romantična komedija o dejtingu i seksu smeštena u London; The Miseducation Of Cameron Post govori o težoj temi i konverzivnoj terapiji kojoj su gej i bi tinejdžeri i dalje podvrgnuti, čak i u savremenoj Americi.

Desiree Akhvan je Iranskog porekla i identifikuje se kao biseksualka, pa se u seriji The Bisexual bavi tom temom, na veoma sličan način kao u svom prvom nezavisnom filmu Appropriate Behavior (2014). U The Bisexual ona glumi Njujorčanku Leilu, koja sa svojom dugogodišnjom partnerkom Sadie (Maxine Peake) živi u Londonu. Pored toga što su u vezi, one su i poslovni partneri i rade na kreiranju aplikacije. Sadie želi da dobije dete, ali Leila nije spremna na takvu vrstu obaveze još uvek i dolazi do raskida. Leila počinje da preispituje svoju seksualnost posle desetogodišnje veze i shvata da je privlače i muškarci.

Kad se odseli od Sadie, Leila nađe novog cimera, pisca i profesora Gabea (Brian Gleeson), i iako se u početku ne podnose, njihov odnos se razvija u prijateljstvo – a sjajno je to što ni u jednom momentu ne prelazi u romantični ili seksualni odnos. Leila počinje da izlazi sa Gabeovim drugom, a sam Gabe ima aferu sa svojom studentkinjom i bori se sa kreativnom blokadom.

Jedan od najzanimljivijih likova je Leilaina prijateljica Deniz (Saskia Chana), sarkastična osoba koja deluje neustrašivo u svakodnevnom životu, ali ne može da prizna konzervativnoj porodici da je lezbijka. The Bisexual podseća na serije koje mešaju žanr drame i komedije i bave se ljubavnim problemima mladih poput HBO-ove serije Girls (2012-2017), u čijoj jednoj sezoni je Desiree Akhavan glumila.

Prikaz je originalno objavljen na blogu Knjige, filmovi, serije.

Preporuka

share
share