Russian Doll

Russian Doll
Netflix
Režija: 
Leslye Headland, Natasha Lyonne, Amy Poehler
Scenario: 
Leslye Headland, Natasha Lyonne, Amy Poehler
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
8.5
8

Netlix se poslednjih godina etablirao kao vodeća platforma za produciranje interesantnih i zabavnih televizijskih serijala, tako da teme koje izlaze iz sfere racionalnog i zalaze u sferu surealnog žanra nisu više iznenađenje. Russian Doll ima sve afinitete jedne cerebralne sineastičke vizije.

Glumica Nataša Lion (Natasha Lyonne) poznata iz serijala Orange Is the New Black, oprobala se kao autorka priče koja se prilično oslanja na legendarni loop iz filma The Groundhog Day.

Za razliku od Bila Mareja, koji se svako jutro budi, Natašina Nadja proživljava iskustvo sopstvene smrti svako veče, resetujući se iznova ispred ogledala u kupatilu stana njene najbolje prijateljice, koja joj organizuje rođendansku zabavu.

Russian Doll nosi puno simbolike i skrivenih poruka, sve to spakovano u furioznom tempu sažetom u dvadesetpetominutni obrazac tvistova i komičnih situacija.

Kako vreme prolazi, Nadja pronalazi svog parnjaka u smrti, i sa njim pokušava da dođe do rešenje enigme koja ih je odvela u začarani krug.

Kvalitet Russian Doll ne leži isključivo u zabavnim i komičnim situacijama, niti u pristojnim performansima, Lionova želi da gledaoce podstakne i na razmišljanja o životu, karmi, vrednostima ljubavi, i značaju prijateljstava i porodice, tako da višeslojnost jeste nešto na čemu serija poentira, obećajajući potencijalno jednako zanimljive nove sezone.