Paint Fumes - What A World [2019]

Paint Fumes
What A World
Get Hip Recordings / 2019
8
8

Poslednji album benda Paint Fumes If It Aint 'Paint Fumes, It Ain't Worth The Huff bio je o napadima panike i slomljenim ledima. Sada, tri godine kasnije, razuzdana trojka iz Severne Karoline se vraca sa svojim trecim LPjem - What A World. Ovaj put pesme su o slomljenim srcima i preživljavanju u sjebanom društvu.
"Svet je postao jebena šala, i to loša", poruka je frontmena Elijahe Von Cramona. „Mislim da ovaj [novi LP] sadrži pesme koje su pre svega pokušaj rešavanja mentalnog stresa življenja u ovom društvu,“ dodaje bubnjar Josh Johnson.

Photo by Steven Ruud

Spakovan u pola sata What A World oscilira izmedu divljih, aljkavih gitara i pop melodija. Prema Cramonu, pesme su pisane izmedu nastupa na turnejama, ali tako da su neke nastale odavno, a neke nakon njegovog raskida sa devojkom, što se vidi i iz naslova pesama (kao "Heartbreak Reaction"). "Spider Web Brain" lagano ali cvrsto otvara pricu, "Trying" i "What A World" su prvoklasni garage dragulji, na kojima se vidi uticaj Shannon & the Clamsa, sa kojima su Fumesi bili na zajednickoj turneji. "Dice Eyes", "In A War" i "Goodbye Setting Sun" su prave punk cepačine dok, iako laganije, "Neon Sign" i "Heavy Night" odskaču od ostatka LPja zaraznim refrenima i prljavim rock 'n' roll rifovima.     
Paint Fumes na ovih dvanaest pesama idu ličnije nego inače, u vrtlogu razuzdanog provoda, svetla i mraka. Malo su iskusniji i mudriji ali i dalje uspevaju da praše kao da sutra ne postoji.