Norah Jones - Begin Again [2019]

Norah Jones
Begin Again
Blue Note / 2019
7.8
7

Tokom 2018. godine Norah Jones je krenula sa projektom koji je obuhvatao komponovanje i izdavanje sedam  stilski veoma različitih pesama u formatu digitalnih singlova. 2019.godine je sve to upakovala u album “Begin Again”.

Jones je do sada u svojoj karijeri uspešno dokazala svoj raskošni talenat, koji prevazilazi stilove i žanrove ili možda tačnije reći savršeno se snalazi u bogatoj muzičko raznolikosti.  Ovog puta je želea da se oproba u nečemu novom za nju, u “brzom” kreiranju pesama, koje su zabavne, lake i opuštajuće.

Za ovaj poduhvat sarađivala je sa raznim muzičarima, medju kojima su recimo Jeff Tweedy (Wilco), pijanista/procucent Tomas Bartlett i drugi. Za stvaranja svake pesme, što podrazumeva i proces komponovanja kao i proces snimanja i produciranja  nije utrošeno više od tri dana.

Norah Jones je albumom “Begin Again” u potpunosti uspela da prenese atmosferu koju je želela. Album je lagan, opušten, stilski šarolik i bogat. 

“My Heart is Full” je dark elektro pop kojim domira izuzetan vokal Jonesove.

Lagani klavir, i organa kao podloga vokalu je koncept koji kod Nore Jones uvek daje prijatne rezultate.  “Begin Again” i “It Was You” su upravo suptilne na taj način, u stilu kakvom smo navikli na albumima koji više gravitiraju ka pop muzici. „It Was You“ je dodatno začinjena duvačkom sekcijom.

Pečat Jeffa Tweedyja je očigledan na odličnim alt-folk „A Song With No Name“ i „Wintertime“.  „Uh Oh“ naginje ka soul i r&b ritmovima i harmonijama. Album zatvara „Just a Little Bit”, delikatan i komplekstan koktel hitpotičnog ritma, laganih horne i klavira i naravno kao i uvek izuzetnog vokala.

Slušati Noru Jones je uvek zadovoljstvo. Tako je i na albumu “Begin Again” jednoj laganoj, stilski živopisnoj i potpuno opuštenoj kolekciji pesama.