Johnny Cash - Out Among the Stars

Johnny Cash
Out Among the Stars
Columbia / Legacy / 2014

Dok je pre 2012. godine čeprkao po porodičnoj arhivi, sin Džonija i Džun, Džon Karter Keš , pronašao je album kog njegov otac nikada nije objavio. “Out Among the Stars” je snimljen početkom osamdesetih, a producirao ga je poznati nešvilski kantri producent Bili Šeril.

Diskografskoj kući Kolumbija nije se svidela Šerilova “ušećerena” produkcija i to je bio glavni razlog zbog koga je ovaj album decenijama čamio na nekoj prašnjavoj polici.

Na Džonovo insistiranje, “Out Among the Stars” je 2014. godine u studiju “presvučen i očešljan” dodatnim muzičarima i savremenijom produkcijom.

Reč je o ploči koja svakako ne spada ni u najbolja Kešova, a možda ni u najbolja ovogodišnja izdanja, ali je vredi čuti zbog nekoliko predivnih pesama. Tu pre svega mislim na prvi singl “She Used to Love Me a Lot” koji bi se komotno mogao naći na nekom boljem Dilanovom albumu, kao i očaravajuću baladu “After All” u kojoj Kešov glas potpuno dolazi do izražaja.

Ploču zatvara “Came to Believe” koja bi mogla biti savršen saundtrek za neki film Roberta Altmana iz sedamdesetih. U želji da spustite iglu na početak ploče kako biste čuli ove tri pesme iznova, dobre su šanse da vam i ostatak albuma svakim novim slušanjem zvuči sve manje prosečno.

Preporuka