The Night Clerk [2020]

The Night Clerk
Highland Film Group (HFG), WulfPak Productions
Režija: 
Michael Cristofer
Scenario: 
Michael Cristofer
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
6.0
6

Majkl Kristofer (Michael Cristofer), eminentni teatrolog, scenarista i režiser sa Brodveja, imao je karijeru punu odličnih ostvarenja i pogodaka, ali i trenutke prosečnosti, naročito vezano za režiju filmova.

Međutim, kao iskusni glumac, u prethodnim godinama, briljantan je bio u serijalima Mr. Robot i nešto ranije, a u gotovo istoj ulozi, u malo zapaženoj seriji Rubicon.

Većini je ostao u sećanju kao scenarista filmova The Witches of Eastwick, Falling in Love i The Bonfire of the Vanities, ali njegov nemirni duh je skakao sa projekta na projekat tokom devedesetih i dvehiljaditih, tako da je se najmanje ostvario kao kompletni autor filmskih ostvarenja.

The Night Clerk je prvo kompletno autorsko ostvarenje Majkla Kristofera još 2001. godine i filma Original Sin, i film najbolje funkcioniše u delu za koji je sam Kristofer kao prekaljeni lisac s Brodveja majstor, a to je gluma.

Jedan od najperspektivnijih mladih glumaca novog Holivuda Taj Šeridan (Tye Sheridan) prilično je uverljiv kao noćni portir sa Aspergerovim Sindromom, koji svoju inteligenciju u dobroj meri koristi za voajerske fantazije u prosečnom kalifornijskom hotelu.

Problemi nastaju kada se za vreme njegove smene desi ubistvo i kada se on sam nesveno uplete u ljubavne igre sa atraktivnom femme fatale Andreom (Ana de Armas).

Naravno, Kristofer pokušava da u svoj prvi film u dvadeset godina ubaci šmek noir filma, sporogoreći režiju, razvlači priču sa fokusom na naivnost Šeridana, koji bi trebalo u krajnjoj instanci da bude žrtva intrige i podmetačine, a sve u režiji Andree i njenog mnogo starijeg ljubavnika.

Međutim, nekonzistentnost režije, tempo koji nije ujednačen, pa čak i gluma nije na onom zavidnom nivou za jednog majstora teartra, tako da se stiče utisak zasićenosti usled nedostatke strasti i palpičnog žara tako karakterističnog za moderne noir uradke.

Preporuka