Turnstyles – Cut You Off [2020]

Turnstyles
Cut You Off
Black & Wyatt Records / 2020
8.8
9

Seth Moody i Graham Winchester se dobro poznaju. Zajedno su svirali u  raznim bendovima, odnosno postavama, uključujući Jack Oblivian & The Sheiks i Cassette Set. Počeli su da nastupaju kao duo iz praktičnih razloga, da bi kasnije shvatili pun potencijal aranžmana koje su počeli da prave kao dvojac. Turnstyles praše stari  dobri rock’n’roll, ali tako da u svoj zvuk inkorporiraju, između ostalih, uticaje contryja, surfa i psycha.

Cut You Off udara direktno i beskompromisno, kao The Jon Spencer Blues Explosion u ranim danima, tako da je prva pesma “Cashville” demonstracija kako stila tako i stava. “Lately I’ve Been Lonesome” relaksira i prebacuje priču u country vode, da bi “Degusta” i “Fish Taco” pokazale kako se slažu kratke, jednostavne i jebitačne stvari, a za njima ne zaostaje ni naslovna “Cut You Off”. “Only Daddy That’ll Walk The Line” i “Miami” imaju malo više “mesa”, oseća se uticaj rada sa Jackom Oblivianom, mada tu je i duh Jeffrey Evansa… “Can’t Look Cool” je apsolutni favorit sa LPja.  

Moody i Winchester  su na Cut You Off održali predavanje na temu kako manje može da bude više. Sve što vredi treba složiti u dva, tri… minuta, akorda, reči… Memphis, braćo i sestre, Memphis… a ne kojekakve palamuđevine.

Preporuka