A Gift from Bob [2020]

A Gift from Bob
Parkhouse Pictures, Align, Studio Pictures
Režija: 
Charles Martin Smith
Scenario: 
Garry Jenkins
Zemlja proizvodnje: 
UK
Jezik: 
English
7.5
7

Riđodlaki mačor Bob ponovo je u centru priče o bivstvovanju baskera Džejmsa Bouvena, i njihovim zajedničkim avanturama na ulicama Londona.

Režiju potpisuje Čarls Martin Smit (Charles Martin Smith), autor koji ima pređašnja iskustva u stvaranju pitkih dramedija, koje za junake imaju životinje, što je bio slučaj i sa Rodžerom Spotisvuda, rediteljem prvog dela A Street Cat Named Bob.

Nastavak nazvan A Christmas Gift from Bob zatiče Bouvena u finansijskim problemima, koji ga uslovljavaju da agresivnije posegne za pisanjem, ali i da produžava svoje ulične sesija, u uslovima kada njegov ljubimac gubi interesovanje šire lokalne zajednice.

U priču se uključuje i ekipa za zašititu životinja, koju brine Bouvenova prošlost i vidljivi ekonomski problemi, pa će posegnuti u proces reevaluacije Bouvenih sposobnosti kao vlasnika mačka.

A Christmas Gift from Bob jeste generička feel good drama, rađena u maniru pospešivanja duha Božićnih praznika na zapadu, ali ponekada je ta teatralna simplifikacija životnih okolnosti svima preko potrebna, i nastavak sage o Bouvenu i Bobu je čak nešto bolji od prvog dela, jer onima koji vide bolje ne oslikava baš iluziju o životu uličnih svirača, već na simplifikovan i suptilan način sugeriše večitu borbu za prava i egzistenciju, borbu koja ne staje sa jednom pobedom, već zahteva svakodnevno izgaranje i nadljudsku upornost.

Preporuka