Barb and Star Go to Vista Del Mar [2021]

Barb and Star Go to Vista Del Mar
Gloria Sanchez Productions
Režija: 
Josh Greenbaum
Scenario: 
Annie Mumolo, Kristen Wiig
Uloge: 

Annie Mumolo, Kristen Wiig

Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
7.0
7

Šta se dešava kada dve sredovečne domaćice iz Nebraske odu na Floridu u potrazi za savršenim odmorom, opisao nam je Džoš Grinbaum (Josh Greenbaum) u svojoj farsičnoj komediji Barb and Star Go to Vista Del Mar.

Grinbaumov film duguje ostvarenjima kao što su Wayne’s World i Austin Powers miksični humor muzičkih sekvenci i parodičnih izliva vulgarnosti i bizarnosti, te se tako cela zabava svodi na stripovski oblikovane karaktere, gde postoji jasna distinkcija između dobra i zla, između naivnih i prefriganih, pa tako narativni kontekst nema neželjenih diskursa, što nikako ne isporučuje jednobraznu zabavu.

Grinbaum uz obilatu pomoć svojih scenaristkinja i glavnih protgonistkinja Kristen Vig i Eni Mumolo kreira univerzum bajkovitih sekvenci koji prate logiku sna adolescenta, bez da se on kao autor previše inputira u saspenzivan rakurs, što rezultira komedijom za šire mase voljne da svoje tople letnje večeri provedu u klimatizovanim salama bioskopa.

Barb and Star Go to Vista Del Mar može biti u nekom širem sagledavanju tumačen i kao kritika srednje klase i ogledalo opšte hipokrizije američkog konzumerističkog aparata, uvek spremnog da reaguje na jeftinu zabavu i kičaste proizvode.