Best Sellers [2021]

Best Sellers
Best Sellers
Režija: 
Lina Roessler
Scenario: 
Anthony Grieco
Zemlja proizvodnje: 
Canada
Jezik: 
English
7.0
7

Majkl Kejn (Michael Caine) i Obri Plaza (Aubrey Plaza) bi trebalo da su kao imena sami dovoljni za obavezno gledanje filma Line Resler (Lina Roessler) Best Sellers, komične drame o pokušaju nekada eminentne izdavačke kuće da pod svetla velike pozornice ponovo dospeju preko knjige vremešnog mizantropa.

Taj vremešni mizantrop i cinik (a kako bi drugačije izgledao!) je naravno fiktivni Haris Šo, u izvedbi sinonima za cinizam i mačo britiš looka na filmu, Majkla Kejna, koji se opire naporima Lusi Stenbridž (Plaza) da povrati tron nekada eminentne izdavačke kuće, kuće koja joj je pripala nasledstvom očeve zaostavštine.

Naravno, sam otac nije bio u dobrim odnosima sa Šoom, pa pregovori idu prilično traljavo, do trenutka kada pisac malo pod ucenom, a malo i sam željan kakve takve pažnje ne pristane na komičnu turnuje u sklopu promocije romana.

Kako vreme odmiče Haris spušta gard nepristupačnog cinika, a i Lusi se vezuje za očinsku figuru i tako dolazimo u situaciju da uprkos Šoovoj sabotaži, knjiga počinje da se prodaje...

Best Sellers ima pristojnu scenografiju i uglavnom snežne eksterijere američkog severoistoka, ali i ne previše izdašan narativni kontekst, pa se tako Reslerova služi mahom konvencionalnim rešenjima, što na kraju ne mora biti negativan utisak, naročito u svetlu prosečnih gledalačkih očekivanja, ali Kejn i Plaza svako imaju potencijal da dobrim vođenjem uvek iznesu potentan film, pa tako ostaje mala šteta što autorka nije dala glumcima malo više prostora da rade na njihovoj karakternoj interakciji.

Preporuka

share
share