Own the Room

Own the Room
Disney Production
Režija: 
Cristina Costantini & Darren Foster
Scenario: 
Cristina Costantini & Darren Foster
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
7.0
7

Own the Room je dokumentarni film National Geographic kanala, u čijem fokusu je Globalno studentsko preduzetničko takmičenje održano 2019. godine na Makau.

S obzirom da sniman pre pandemije, autori filma Kristina Konstantini i Daren Foster (Cristina Costantini, Darren Foster) su imali dovoljno vremena da poslože priču o pet učesnika, koji dolaze sa različitih kontinenata, međutim, gledano sa ove distance film već izgleda kao davno prošlo vreme, zbog okolnosti koje nikako ne idu u prilog globalnom povezivanju i kretanju.

Jedan od njih, Henri i Najrobija u Keniji, upravo ima ’praistorijske’ probleme vezane za ulazak na područje Kine, bez određenih finansijskih sredstava, tako da ne pomažu ni intervencije organizatora iventa... srećom ova priča je imala lep kraj, tako da je Henri eksportovao svoju prezentaciju poslovne ideje.

Ostali učesnici koji se pojavljuju u dokumentarcu su Santoš iz Nepal, Alondra iz Portorika, Džejson iz Grčke i Danijela iz Venecuele, pobednici regionalnih i lokanih takmičenje, koji su na taj način stekli priliku da se bore za nagradu od 100.000 dolara.

Neki od njih su već razvili i određene aplikacione brendove, dok su nečije ideje tek u početnom stadijumu, ali je zajedničko za sve veliko poštovanje zajednice iz koje dolaze i trud kojim stiču simpatije lokalnih sredina.  

Own the Room jeste donekle inspirativan film o ostvarivanju snova u modernom kapitalističkom svetu, pristojno namontiran kako bi i tempo dešavanja bio opšte zadovoljavajući i prihvatljiv, ali otkriva i koliko je puno posvećenosti potrebno da bi se realizovala ideja, pa tako može biti čak i kontraproduktivan za mlade persone koje ne poseduju vrstu potrebnog elana za ovakve poduhvate.    

Preporuka

share