Heave Blood & Die - Post People [2021]

Heave Blood & Die
Post People
Fysisk Format / 2021
8.5
8

Do dobre muzike se ponekad dolazi kopanjem po raznim muzičkim portalima ili webmagazinima,jer štampani magazine teško da više i postoje. Privuče vas tekst o bendu ili muzičaru, taman toliko da malo poslušate to što oni rade.

Veoma retko vas to što čujete uhvati na prvo slušanje, najčešće vas odbije, pa ih zaboravite veoma brzo. Ponekad vam to što čujete možda ne klikne na prvo slušanje, ali vam ne da mira i jednostavno vas nešto goni da čujete nanovo i nanovo.  Čak i tada, u veoma retkim slučajevima dođe do trenutka da sve uklopi kako treba, i pred vama se otvori uzbudljiva i živopisna muzika.

Upravo je tako bilo sa drugim albumom “Post People” norveškog benda Heave Blood & Die. Njihovu muziku jednostavno je nemoguće staviti u bilo kakve žanrovske okvire. Ima tu uticaja post rocka, post panka, psihodelije, kraut rocka, post-metala i mnogo ekperimetisanja.

Heave Blood & Die imaju jak antikapitalistički stav i ujedno su snažno ekološki osvešćeni.  Teme kritike društvenog uređenja kao i opasnosti od klimatskih promena su veoma jasne u pesmama ovog benda.