King Hannah - I’m Not Sorry, I Was Just Being Me

King Hannah
I’m Not Sorry, I Was Just Being Me
City Slang / 2022
9.0
9

Slušajući muziku benda King Hannah, prva asocijacija na moguće poreklo članova benda bio pustinjski predeli jugozapada Sjedinjenih Američki Država. Pa ipak, mesto odrastanja i muzičkog stasavanja dueta koji je iza benda King Hannah, nalazi se gotovo na poptuno drugom kraju sveta, u Liverpulu. Gitarista Craig Whittle je mersisajder od rođenja, dok je pevačica i gitarista Hannah Merrick velšanka, koja je u Liverpul došla na studije.

Whittle je Merrickovu prvi put primetio u lokalnom klubu, kada je nastupala sama sa gitarom, i istog trenutka odličio da želi da radi sa njom. Do početka njihovo zajedničkog delovanja, i osnivanja benda King Hannah prošlo je još par godina, kada su se njih dvoje sreli na poslu u lokalnom restoranu. 

Njihov debi album „I’m Not Sorry, I Was Just Being Me“ je pravo osveženje na mladoj britanskoj muzičkoj sceni. Ni najmanje ne impliciram da je ta scena postala dosadna, daleko od toga. Već godinama iz Britanije i Irske dolazi gomila veoma dobrih, zanimljivih i pre svega mladih bendova, ali nekako većina njih se može smestiti u takozvani post-punk  revival, dok su King Hannah na poptuno drugoj muzičkoj terotoriji.

Njihova muzika se kreće od pustinjske amerikane, preko kalifornijske neopsihodelije do hipnotičkog bristolskog trip hopa i alternativnog rocka 90ih.