Rolling Blackouts Coastal Fever - Endless Rooms [2022]

Rolling Blackouts Coastal Fever
Endless Rooms
Sub Pop / 2022
8.8
8

Moglo bi se reći da su Rolling Blackouts Coastal Fever imali peh sa svojim prethodnim albumom “Sideways to New Italy”. Objavili su odličan drugi album a onda zbog pandemije nisu mogli da odu na turneju i predstave ga publici kako dolikuje.

Umesto toga zatvorili su se , tačnije australijska vlada ih je zatvorila, te su ovih pet momaka zaseli, povukli se u usamljenu kuću u nekoj nedođiji, u Australijskoj državi Viktorija i snimili  novi, treći album “Endless Rooms”.

Rolling Blackouts Coastal Fever su već prilično definisali svoj zvuk još na svom prvom albumu “Hope Downs”. Na sledećem albumu “Sideways to New Italy” bend je dodatno ispolirao svoj zvuk. 

Na “Endless Rooms” bend koristi svoju osobenu kreativnu matricu, bar kada se radi o osnovnom kosturu pesama, ali poigravaju sa melodijama i zvučnim paternima koje kače na kostur i time ubrizgavaju svežinu u svoje novo izdanje. Realno, kada imate tri fantastične, graciozne, razigrane gitare, i tri savršeno harmonična vokala,( Fran Keany, Tom Russo, i Joe White), koje prati čvrsta, živahna ritam sekcija, (Joe Russo na basu i Marsel Tussie na bubnjevima),  mnogo toga možete uraditi. I ova Melburnska petorka  i te kako to i dalje radi, i stvara odličnu muziku.