Red Hot Chilli Peppers najavili novi, dvanaesti album

Red Hot Chili Peppers najavili su izlazak svog 12. studijskog albuma, "Unlimited Love", koji će izaći 1. aprila za etiketu Warner. Bend je takođe podelio video za glavni singl albuma, "Black Summer", koji je režirala Deborah Chow.

Bend navodi u saopštenju za javnost: „Naš jedini cilj je da se izgubimo u muzici. Mi (John, Anthony, Chad i Flea) proveli smo hiljade sati, kolektivno i pojedinačno, usavršavajući svoj zanat i pomagali se jedni drugima, kako bismo napravili najbolji album koji smo mogli. Naše antene usklađene sa božanskim kosmosom, bili smo tako prokleto zahvalni na prilici da budemo zajedno u sobi i, još jednom, da pokušamo da budemo bolji. Dani, sedmice i meseci provedeni slušajući jedni druge, u komponovanju, improvizaciji i aranžiranju rezultate tih sesija sa velikom pažnjom i ciljem. Zvukovi, ritmovi, vibracije, reči i melodije su nas oduševile."

„Žudimo da osvetlimo svet, da podignemo, povežemo i zbližimo ljude. Svaka od pesama na našem novom albumu "Unlimited Love" je naš aspekt, koji odražava naš pogled na svemir. Ovo je naša životna misija. Radimo, fokusiramo se i pripremamo, da kada dođe najveći talas, spremni smo da ga zajašemo. Okean nam je dao moćan talas i ovaj album je vožnja koja je suma naših života. Hvala vam što ste slušali, nadamo se da ćete uživati. Odjebite drkadžije!”

Gitarista John Frusciante dodaje: „Kada smo se okupili da bismo počeli pisati materijal, počeli smo svirajući stare pesme ljudi poput Johnnya 'Guitar' Watsona, The Kinks, The New York Dolls, Richarda Barretta i drugih. Tako postepeno, počeli smo unositi nove ideje, pretvarati džem sesije u pesme, a nakon nekoliko meseci nove stvari su bile sve što smo svirali. Osećaj zabave bez napora koji smo imali dok smo puštali pesme drugih ljudi, ostao je sa nama sve vreme dok smo pisali. Za mene, ova ploča predstavlja našu ljubav i veru jednih u druge.”

Unlimited Love:
1. Black Summer
2. Here Ever After
3. Aquatic Mouth Dance
4. Not The One
5. Poster Child
6. The Great Apes
7. It’s Only Natural
8. She’s A Lover
9. These Are The Ways
10. Whatchu Thinkin’
11. Bastards of Light
12. White Braids & Pillow Chair
13. One Way Traffic
14. Veronica
15. Let ‘Em Cry
16. The Heavy Wing
17. Tangelo

Preporuka

share
share