Rolling Blackouts Coastal Fever najavili novi, treći album

Australijski kvintet Rolling Blackouts Coastal Fever najavili su novi album, "Endless Rooms", i podelili video za prvi singl, “The Way It Shatters”. "Endless Rooms" će izaći 6. maja preko etikete Sub Pop. Nick Mckk je režirao video za "The Way It Shatters". 

U sastavu benda su pevači/tekstopisaci/gitaristi Tom Russo, Joe White i Fran Keaney, kao i basista Joe Russo i bubnjar Marcel Tussie.

"Endless Rooms" je treći album benda i naslednik je albuma "Sideways to New Italy" iz 2020. i debitantskog albuma iz "Hope Downs" 2018., a oba je objavio Sub Pop. Album je počeo tako što su članovi benda razmenjivali ideje na daljinu tokom izolacije, a snimljen je u "kući od blata, u grmlju oko dva sata severno od Melbournea koju je izgradila porodica Russo 1970-ih." Kuća pored jezera takođe se pojavljuje na omotu albuma.

Bend je samostalno producirao ploču, radeći sa inženjerom i saradnikom Mattom Duffyjem. „Rezultat je zbirka pesama prožetih duhom mesta; isprekidani terenskim snimcima kiše, vatre, ptica i vetra”, navodi se u saopštenju za javnost.

Bend zajednički dodaje: „To je gotovo anti-koncept album. "Endless Rooms" iz naslova odražava našu ljubav prema stvaranju svetova u našim pesmama. Svaki od njih tretiramo kao golu sobu koju treba izgraditi sa beskonačnim mogućnostima.”

Za “The Way It Shatters”, bend kaže: “Radi se o tome kako je zadesiti se u konkretnoj životnoj situaciji koja je rezultat apsolutne slučajnosti. Ako ste slučajno rođeni u bogatoj Australiji ili ste rođeni u ratnoj zoni u Siriji. To je samo slušajnost. Dakle, kada se ova sreća pomeša sa osećajem ponosa na sebe ili svoju državu, ljudi postaju zbunjeni o tome šta je važno. To je situacija kada su oni sa druge strane lestvice sreće potpuno drugačiji percipirani i smatraju se nevrednima.”

Endless Rooms:
1. Pearl Like You
2. Tidal River
3. The Way It Shatters
4. Caught Low
5. My Echo
6. Dive Deep
7. Open Up Your Window
8. Blue Eye Lake
9. Saw You At The Eastern Beach
10. Vanishing Dots
11. Endless Rooms
12. Bounce Off The Bottom

Preporuka