The Smashing Pumpkins podelili dve nove pesme

The Smashing Pumpkins podelili su dve nove pesme "Cyr" i "The Colour of Love" preko izdavačke kuće Sumerian. Video za pesmu "Cyr" režirala je Linda Strawberry.

The Smashing Pumpkins su takođe potvrdili da rade na novom albumu i da su bendu trojica originalnih članova Billy Corgan, James Iha, Jimmy Chamberlin uz dugogodišnjeg člana gitaristu Jeff Schroeder-a.

"Cyr" i "The Colour of Love"  snimljene su u Čikagu, prdukciju je radio Billi Corgan. "'Cyr' je poput šaljivog distropijskog ornamenta, nešto kao jedna duša protiv celog sveta, suprostavljenja nestalnoj vernosti. Meni je ujedno i nada i odbacivanjeonoga što je moguće a šta u veri."

Linda Strrawberry je izjavila "Ovo je gotski grozničavi san, umetnička vizuleizacija koja kreira beg iz emotivnog crnog oblaka koji visi nad svima nama ove godine. Mračna zavodljivost snimljena u karantinu uz sovijalnu distancu."

The Smashing Pumpkins su 2018. godine objavili album "Shiny and Oh So Bright, Vol. 1", prvi na kome je nakon mnogo godina svirao i originalni gitarsta James Iha. Od tada postavu čine četvorica gore navedenih muzičara. Izlazak albuma obeležila je i javna konfrontacija BIlly Corgana za originalnom basistkinjom D'arcy Wretcky.