Speedy Ortiz najavili novi album i podelili video za pesmu "Lucky 88"

Speedy Ortiz su najavili novi album "Twerp Verse" i podelili video za prvi singl "Lucky 88". "Twerp Verse" izlazi 27. aprila za izdavačku kuću Carpark. Emily Yoshida je režirala video za "Lucky 88".

Mike Mogis (Bright Eyes, Rilo Kiley) je miksovao album, za koji je mastera uradila Emily Lazar (HAIM, Beck). ovo je i prvi album sa novim gitaristom Andy Molholtom, koji se pridružio Sadie Dupuis (gitara, vokal, sitisajzer), Darl Fermu (bas) i Mike Falconeu (bubanj). Album je snimljen tokom jeseni 2016.godine, ali nakon predsedničkih izbora u SAD, oni su izbrisali sve snimke, i kreuli sve iz početka, a Sadie Dupuis je napisala nove pesme tokom četiri meseca.

"Nove pesme na ovom albumu koje su isključivo lične ili ljubavne više mi ništa nisu značile, to nije vrsta muzika koja me motiviše  prethodnih godinama, i bila sam veoma iznenađena da sam in toliko napisala " izjavila je Dupuis za medije "Socijalna politika i protesti su bili deo naše muzike od samog početka i nisam želela da to prestanemo na ovom albumu."

"Twerp Verse" je treći album ovog benda i naslednik je "Foil Deer" iz 2015.godine. Sadie Dupuis je 2016. godine pod imenom Sad13 objavila solo album "Slugger"

Twerp Verse:
1. Buck Me Off
2. Lean In When I Suffer
3. Lucky 88
4. Can I Kiss You?
5. Backslidin'
6. Villain
7. I'm Blessed
8. Sport Death
9. Alone with Girls
10. Moving In
11. You Hate The Title

Preporuka