Vampire Weekend najavili novi album

Vampire Weekend su najavili novi album, "Only God Was Above Us", i podelili trejler za album. Dve nove pjesme, “Gen-X Cops” i “Capricorn”, trebale bi izaći sledeće nedelje (16. februar). "Only God Was Above Us" trebao bi izaći 5. aprila preko izdavačke kuće Columbia.

"Only God Was Above Us" je peti album benda, njihov prvi novi album u pet godina i naslednik albuma "Father of the Bride". "Father of the Bride" debitovao je na #1 na Billboard 200 listi albuma s najvećom prodajom u prvoj sedmici za bilo koji rok album u 2019.godini.

Vampire Weekendsu Ezra Koenig, Chris Baio i Chris Tomson. Koenig je napisao većinu tekstova albuma 2019. i 2020. godine i bend je od tada usavršavao album, snimajući u raznim gradovima širom svijeta, uključujući New York, Los Angeles, London i Tokio. Koenig je producirao album sa dugogodišnjim saradnikom Arielom Rechtshaidom, a miksovao ga je Dave Fridmann, a amster je uradila Emily Lazar.

Saopštenje za javnost obećava da je album „direktan, ali kompleksan, koji prikazuje bend u svom najgrubljem, ali i najljepšem i najmelodičnijem obliku.”

Naslovna omota albuma inspirirala je i njegov naslov. To je fotografija koju je 1988. napravio Steven Siegel na groblju podzemne željeznice u New Jerseyu. Na fotografiji je muškarac koji sedi u prevrnutom vagonu podzemne željeznice i čita izdanje New York Daily Newsa od 1. maja 1988. godine. Naslovnica novina opisuje nesreću aviona na letu 243 Aloha Airlinesa, kada je eksplozija otkinula krov. Naslov novina citira preživjelog koji je rekao: "Samo je Bog bio iznad nas", što je sada naslov novog albuma.

Only God Was Above Us:
1. Ice Cream Piano
2. Classical
3. Capricorn
4. Connect
5. Prep-School Gangsters
6. The Surfer
7. Gen-X Cops
8. Mary Boone
9. Pravda
10. Hope