Tomato Flower najavili debi album

Baltimorski kvartet Tomato Flower najavili su svoj debi album, jednostavno nazvan "No", i podelili su singl, "Saint". "No" bi trebao izaći 8. marta preko Ramp Local. U nastavku pogledajte video "Saint", nakon čega slijedi lista pjesama i naslovnica albuma, kao i datumi turneje. Bend je prošle godine podelio pesmu “Destroyer”, koja je takođe na debi albumu.

Pevači Austyn Wohlers i Jamison Murphy predvode bend. Bivši par, raskinuli su dok su okupljali bend, a zatim su o tome pisali pesme. Mike Alfieri i Ruby Mars kompletiraju postavu. Godine 2022. bend je objavio dva EP-a, Gold Arc i Construction. Iako su relativno nov bend, Tomato Flower su 2022. godine jpratili sugrađane Animal Collective na nacionalnoj turneji. U saopštenju za javnost se navode Stereolab, Crumb, Broadcast, Pylon, This Heat, Deerhunter i Jesus Lizard kao referentne tačke za bend.

Tomato Flower su izjavili o pesmi "Saint" u saopštenju za javnost: "Fnenetične gitare i bubnjevi odražavaju trkački um, dok sporija gitara, hladna vokalna isporuka i bas koji se ruši u zemlju odražavaju govornikov neuspeh da se artikuliše na vreme. Kraj se može čitati kao rapsodičan, ironičan ili kajanje – sećanje ili priznanje preplavljujućih emocija.”

No:
1. Saint
2. Destroyer
3. Radical
4. Do It
5. No
6. Sally & Me
7. Harlequin
8. Lost Lunar One
9. Temple of the Mind
10. Magdalene
11. Spoon Jade
12. Jem

Preporuka