Widowspeak podelili pesmu "Breadwinner"

Bruklinski duo, Widowspeak, podelili su svoj novi singl "Breadwinner", njihovo prvo izdanje u poslednje tri godine, od 2017. godine i četvrtog albuma benda "Expect the Best". Singl prati i stop-motion video koji su snimili članovi Wisowspeaka Molly Hamilton i Robert Earl Thomas.

Koproducent je Sam Evian (Cass McCombs, Anna Burch) i miks je radio Ali Chant (Aldous Harding, Parfem Genius, PJ Harvey), "Breadwinner" je inspirisan koricama zina Iana Vensa, koji je stajao na policama u domu ovog dueta. 

U saopštenju za štampu Hamilton je objasnila potpunu inspiraciju koja stoji iza „Breadwinnera“. „Moram prepoznati sve što smo uzimali zdravo za gotovo kad sam napisala ovu pesmu pre nekoliko godina, ili čak kada smo je snimali prošle zime. Postojala je opcija da zamislite novu stvarnost za sebe, izbor da odustanete i započnete iznova, mogućnost da podržite svoje najmilije. Očito ima jesama unutar ove pjesme koja se trenutno tako čudno osećaju, , a možda se njihovo značenje promijenilo otkad je sve drugačije. Sada se osjećamo kao da je ovo jedini trenutak da ovu pesmu pustimo u svet, kada svi pokušavaju shvatiti život izvan načina na koji zarađujemo za život i kako ćemo zaraditi bilo šta u budućnosti. Dakle, ne želeći iskoristiti tešku realnost s kojima se suočavamo, nadamo se da će ljudima pružiti utehu ili barem zabavu kod kuće. "

Preporuka