Allah-Las najavili novi album i podelili dve nove pesme

Indie rok bend iz Los Anđelesa, Allah-Las, najavili su izdavanje petog studijskog albuma "Zuma 85" i podelili su dve nove pesme sa očekivanog albuma, “The Stuff” i naslovnu “Zuma 85”. Album "Zuma 85", je koproducirao Jeremy Harris, i trebalo bi da izađe 13. oktobra preko vlastite etikete benda, Calico Discos u partnerstvu sa Innovative Leisure.

Allah-Las, uglavnom poznati po svom surf rock-u sa elementima folk rocka, napuštaju poznatu teritoriju sa stvaranjem na albumu "Zuma 85". Pod jakim uticajem nasnog perioda  Loua Reeda i Johna Calea, Petera Iversa i ranog Briana Enoa, benda se ponovo okupio nakon pandemije sa skicama, idejama i rifovima. Pesme su napravljene u tri sesije, a zatim ih je miksovao Jarvis Taveniere (Woods). U sastavu benda su Matthew Correia (bubnjevi/vokal), Spencer Dunham (bas, gitara, vokal), Miles Michaud (gitara, orgulje, vokal) i Pedrum Siadatian (gitara, sintisajzer, vokal).

“Ušli smo stvarno kasno te prve noći prve sesije,” kaže Michaud u saopštenju za javnost. “Bilo je oko ponoći. Imali smo brzi uvod, a Jeremy je doneo bocu vina. Popili smo malo i on je rekao: 'Hoćeš da počneš da snimaš?'

“The Stuff” se udaljava od prethodne privrženosti benda psych rocku, sada pomešanog sa glammy i elektronskim elementima. O pesmi, bend kaže: "'The Stuff' je šaljiva oda rock frazama i nostalgičnim osećajima u muzičkom svetu, uključujući stereotipe o muzičarima i različite trendove u muzici."

Instrumental “Zuma 85” sadrži terenske snimke sa zvončićima i sintisajzerima. Ime deli sa fotografijom napuštene kuće kalifornijskog fotografa Johna Divole. Prema bendu, to suprotstavlja sliku haosa koji je napravio čovek i prirodne lepote Zapadne obale. Služio je kao neizrečena referentna tačka za album, simbolički totem koji ukazuje na novu eru.

“Sve je funkcionisalo”, kaže Michaud. “Taj studio to jednostavno izvlači iz tebe.”

Zuma 85:
1. The Stuff
2. Jelly
3. Right On Time
4. GB BB
5. Hadal Zone
6. Fontaine
7. Pattern
8. Sky Club
9. La Rue
10. Dust
11. Smog Cutter
12. Zuma 85
13. The Fall

Preporuka