Kingdom Come: Deliverance izlazi sledeće godine

Kingdom Come: Deliverance dobio je konačno datum izlaska i to je 13. februar sledeće godine. U pitanju je "open world" RPG, čija radnja je smeštena u delove srednjevekovnih kraljevstva Bohemia i Svetog Rimskog Carstva. Igru razvija češki studio Warhorse, a biće objavljena uz saradnju sa Deep Silver. Igra se razvija nekoliko godina i u jednom trenutku razvojni sektor je imao problema sa finansijskim sredstvima, koja su bila potrebna da se završi jedan ovako ambiciozan projekat, pa su organizovali veoma uspešnu Kickstarter kampanju u kojoj su prikupili preko milion i sto hiljada funti.

Warhorse Studios su mnogo novca i vremena uložili u tačno mapiranje predela kao i srednjevekovnih gradova kako bi što vernije dočarali atmosferu tog vremena. Pored toga angažovan je veliki broj stručnjaka za srednjevekovnu borbu i naoružanje. Njihovo znanje pomoglo je modelovanju realističnog arsenala hladnog oružnja tog vremena,. Takođe, "motion capture" tehnologijom njihove borbene veštine prenete su u samu igru.

U ulozi ste mladog kovača koji izgubi celu porodicu u napadu na grad u kome živi. Spletom okolnosti spasi mladog kralja i naravno, dobija šansu za osvetu. Warhose Studios obećavaju veoma razgranatu priču sa mnogo detalja, mnogo dijaloga i mnogo različitih questova i jedinstveni borbeni sistem u prvom licu, kao i velike masovne bitke sa mnogo karaktera na terenu. Ostaje nam da sačekamo još malo i vidimo da li če ispuniti svoja obećanja.

Preporuka

share

share