Momma najavili novi album

Bruklinski bend Momma najavili su novi album, "Household Name", i podelili su video za pesmu "Speeding 72". "Household Name" bi trebao izaći 1. jula preko Polyvinyl-a, njihovog prvog albuma za ovu izdavačku kuću.

Na albumu "Household Name" je i pesma „Medicine“, pesmu koju je bend podelio u novembru, i „Rockstar“, pesmu koju su podelili u februaru.

Bend predvode pevačice/gitaristkinje Etta Friedman i Allegra Weingarten, ali "Speeding 72" je napisan u saradnji sa članom benda Aronom Kobayashi Ritchom. Madeline Leshner i Zach Stone režirali su spot za pesmu "Speeding 72".

Saopštenje za javnost detaljnije opisuje singl: “Pesma opisuje brzo goruću romansu između dvoje mladih osoba koja se sretnu na koncertu i odu da se provozaju – refren pesme se nostalgišno osvrće na  ‘Gold Soundz’ benda Pavement.”

“‘Speeding 72’ je verovatno najzajednički napisana pesma na novoj ploči. Želeli smo da to bude neka vrsta letne himne koju možete uključiti tokom vožnje kako biste impresionirali svoju simpatiju”, kolektivno objašnjava bend u saopštenju za javnost. “Najvažniji deo produkcije bilo je postavljanje pravog raspoloženja koje treba preneti slušaocu. Pesma počinje tako što Aron ulazi u svoj auto (koji se nalazi na omotu albuma), i uključuje ga.”

Leshner je izjavio o korežiranju spota: „Znao sam da moramo pronaći savršeni auto, jer je to tako važan deo pesme. Dok sam bio u pretprodukciji, vidio sam ovaj Volvo parkiran u mom bloku i znao sam da ga moramo imati, pa sam ostavio poruku na vetrobranskom staklu i slučajno se sve dogodili kako treba”

"Household Name" je nalsednik albuma "Two of Me" iz 2020. Polyvinyl ga obavljuje u Severnoj Americi, a Lucky Number Music ga objavljuje u ostatku sveta. Kobayashi Ritch je producirao album, dok je master radila Grammyjem nagrađena inženjerka Emily Lazar (The Killers, Maggie Rogers). Ovaj album je  prva saradnja celog benda snimljena u pravom studiju.

Weingarten je izjavila o albumu u saopštenju za javnost: „Prošla sam kroz mnoge promene dok smo pisali ovaj album. Najveće je bilo to što sam prolazila kroz zaista loš raskid, što je bila motivacija da ovaj album napravim što bolje. Zaista sam se osećala kao da moram nešto dokazati. Htela sam da pišem o slomljenom srcu, što nije nešto na šta se inače fokusiramo u našim tekstovima. Etta i ja smo na kraju same napisale po nekoliko pesama jer smo za to vreme imali dva zaista različita iskustva. To je prva ploča na kojoj svaka od nas ima po tri pesme na kojima pevamo solo.”

Fridman je izjavila: „Nakon što smo snimile "Two of Me", mislim da ovaj album nije mogao a da ne postane ličan. Ovo je bio prvi put da smo svo četvoro radili zajedno tokom čitavog procesa demo snimanja, snimanja itd. Nikada nismo imali luksuz da radimo ovako intimno zajedno tako dugo vremena.”

Fridman dodaje: „Bilo je toliko puta kada sam počela da pišem reči na melodiju, samo iz čiste emocije, od nečega što sam doživela, i zapravo ne shvatam šta osećam u vezi sa situacijom, dok ne poslušam stihove nakon nekoliko dana. Dakle, kada umetnik postane ličan u svojoj muzici, čini mi se da slušaoci i umetnik istovremeno doživljavaju isto iskustvo, što je bolje razumevanje pisca u celini. To je ono što želim da ove pesme daju slušaocu: pravi sliku benda iz svih uglova.”

Household Name:
1. Rip Off
2. Speeding 72
3. Medicine
4. Rockstar
5. Motorbike
6. Tall Home
7. Lucky
8. Brave
9. Callin Me
10. Spider
11. No Stage
12. No Bite

Preporuka

share